Fælles overvågning og drift af grundlæggende viden

- Aug 11, 2017-

 1. Selvom dit ur er normalt, vil ure fabrikanter også foreslå det mekaniske ur skal regelmæssigt sendes til vedligeholdelse. Hvorfor er det?

  --- Som en bil har det mekaniske ur behov for regelmæssige smøremidler for at holde det glat. Med tiden vil smøreolieens virkning blive værre, og friktionen mellem bevægelsesdelene vil stige, hvilket resulterer i slid og viser den forkerte tid.

 2. Hvor lang tid tager det at opretholde et mekanisk ur?

  --- Ca. tre til fem år.

 3. Hvad sker der, når uret sendes til bevarelse?

  --- Uret åbnes og rengør remmen og sagen med ultralyd og poleret. Bevægelsesdele vil blive kemisk rengjort og inspiceret, og den slidte del vil blive udskiftet. Efter bevægelsen genmonteres olie og hastighed. Endelig, hvis uret har vandtæt funktion, vil den vandtætte funktion blive testet.

 4. Er kvartsur også nødt til at foretage regelmæssig vedligeholdelse?

  --- Ikke endnu, Kvartsurets bevægelse er næppe nødvendigt at opretholdes som en mekanisk bevægelse, fordi de er meget mindre bevægelige dele - kun gearene kører markøren

 5. Kan du bære et mekanisk ur, når du træner?

  --- Generelt er de fleste mekaniske ure udstyret med et stødapparat, der bruges til at beskytte urhjulets akselvridning - se den mest sårbare del af bevægelsen, så det er ikke noget problem at bære det ved træning.